SAD

Rijetka pojava: Uragan Ida preokrenuo tok rijeke

  • 30.08.2021. 16:24

Ogromni valovi i olujni vjetrovi za koje je zaslužan uragan Ida preokrenuli su u nedjelju tok rijeke Mississippi u blizini New Orleansa.

Stručnjaci kažu da je riječ o izuzetno neuobičajenoj pojavi


Ida je u nedjelju u ranim poslijepodnevnim satima došla do kopna u blizini Port Fourchona u Louisiani kao izazito opasan uragan 4. kategorije s vjetrovima od 150 milja na sat, saopštio je Nacionalni centar za uragane (NHC).

Scott Perrien, hidrolog iz Centra za vodu u donjem toku Mississippija, za CNN je kazao da se sjeća kako se tok Mississippija preokrenuo i za vrijeme uragana Katrina, ali da je to izuzetno rijetko.

Perrien je primijetio da je nivo rijeke u nedjelju porasla za oko dva metra zbog olujnog udara.

'Za to vrijeme tok rijeke se usporio s oko dvije stope u sekundi do otprilike pola stope u sekundi u drugom smjeru', rekao je Perrien.

Perrien je istaknuo da mjerač ne mjeri protok cijele rijeke, pa je moguće da njeni dublji dijelovi nisu promijenili smjer toka.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.