Документарац од ког се преврће желудац

Родитељи плаћали да им дјецу малтретирају у кампу

  • Извор: АТВ
  • 04.01.2024. 11:24

"Нетфликсов" документарац "Hell camp: A teenage inferno" открио је проблем кампова за наводну рехабилитацију проблематичних тинејџера.

Документарац "Hell camp: A teenage inferno" који је Нетфликс недавно избацио разбјеснио је и згрозио гледаоце. У овом документарцу, фокус је на "Фондацији Челенџер" која се наводно бавила "преваспитавањем" проблематичних америчких тинејџера осамдесетих година прошлог вијека. 

Кампови којима је управљала ова фондација папрено су наплаћивали родитељима да им најприје из куће киднапују дјецу, усред ноћи, одведу их усред недођије у пустињи и потом тамо тјерају да пјешаче. без довољно хране, воде или приступа купатилу. Фондација је настала у тренутку када се Америка борила са проблемом васпитања дјеце и све већим порастом наркоманије и тинејџерских преступа и кривичних дјела.


"Рјешење" је нудио човјек који је основао "кампове у дивљини" америчке државе Јута, и родитељима обећавао да ће им синове и ћерке преваспитати тако да се кући врате препорођени - окренути дисциплини, поштовању и правим вриједностима. Међутим, родитељи нису знали да плаћају потпуно неквалификованим људима да им дјецу малтретирају у дивљини. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм