Енглеска

Родитељи злостављали дјечака, ампутиране му обје ноге: Сада је урадио нешто нестварно

  • Извор: Жена Блиц
  • 07.05.2024. 09:41

Као бебу су га родитељи злостављали звјерски. Због тога је данас, са само девет година, већ пола свог живота инвалид.

Да би га спасили, љекари су морали да му ампутирају обје ноге од кољена наниже. Онда је усвојен. И чини се да је живот коначно почео да му се одужује за све недаће и патње које је од рођења преживио, а ускоро ће овај храбри дјечак остварити један од својих снова.

Тони Хаџел био је инспирација Британцима, али и остатку свијета, када је његова прича објелодањена. Због његове тешке судбине и ампутације ногу су сви плакали, а када је проходао – сузе су текле од радости.


Новак Ђоковић открио шта би радио да није тенисер

Новак Ђоковић открио шта би радио да није тенисер

Као захвалност љекарима, који су му спасили живот у дјечјој болници Евелина, Хаџел је кренуо у шетњу од 10 километара на својим протетским ногама, са циљем да прикупи 500.000 фунти у добротворне сврхе, али је сакупио четири пута више.

Сада је позван је на Краљеву баштенску забаву у Бакингемској палати.

Паула Хеџел, жена која га је усвојила, рекла је да је Тони “презадовољан” јер је добио позив од краља Чарлса.

"Тони је пресрећан и узбуђен што га је краљ позвао на забаву у Краљевском врту у Бакингемској палати ове сриједе – хајде да сунце сија", написала је она на друштвеној мрежи Икс, некадашњем Твитеру.

Уз дирљиве ријечи приложена је и фотографија маленог и веселог Тонија, који поносно држи свој позив за забаву.

Тони је, наиме, изгубио обје ноге након што је претрпио ужасно злостављање као беба.

Добио компликације, доктори му једва спасили живот

Његови биолошки родитељи Ентони Смит, тада 46-годишњак, и Џоди Симпсон, која је имала 24, толико су га злостављали да је задобио вишеструке преломе удова.

Чак ни тада га нису превезли у хитну помоћ, већ је јадни дјечак чекао 10 дана на њихову реакцију и за то вријеме је задобио вишеструку инсуфицијенцију органа и септикемију, опасну инфекцију крвотока.

Особље лондонске дјечије болнице “Евелин” спасило му је живот, али су морали да му ампутирају обје ноге у предјелу испод кољена када је имао само четири године.


Добила бакшиш од 200 евра:

Добила бакшиш од 200 евра: "Купићу урну како бих мајку вратила кући“

Почетком ове године имао је сложену операцију, која му је помогла да користи протетику без штака.

Паула и супруг Марк, који имају још осморо дјеце, мораће сваке недјеље да путују 400 километара од куће у Кингс Хилу, у Кенту, до болнице како би хирурзи водили рачуна о адаптацији и што бољем прилагођавању дјечака на нове удове.

Деветогодишњи школарац ће имати оквир, који се назива кавез за фиксирање, причвршћен за уд до годину дана, што значи да ће му требати инвалидска колица.

Процедура такође укључује намјештање његове бутне кости сваке недјеље, што ће изазивати константан бол, преноси "Жена Блиц".


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм

    'Филм

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.