Direktor "Roskosmosa"

Rogozin: "Sarmat" ne traži dozvolu za letenje od kukavica Crnogoraca, Bugara i Rumuna

  • Извор: Курир
  • 07.06.2022. 17:18

Vijest da su Bugarska, Sjeverna Makedonija, Rumunija i Crna Gora zabranili prelet aviona ruskog šefa diplomatije koji je trebao da doputuje u dvodnevnu posjetu Beogradu, ustalasala je Moskvu.

Dok su u EU i NATO pozdravili odluku te tri članice da zabrani prelet Sergeju Lavrovu prema Beogradu, u Moskvi je proključao bijes i srdžba.

U ljutnji je posebno istupio direktor državne sevmirske agencije "Roskosmos" Dimitri Rogozin koji je preko Tvitera iskazao srdžbu i gnev prema ove četiri države i posalo im poruku sa jednom rječju "Sarmat".

Naime, on je na tviteru napisao poruku sljedeće sadržine, koju su neki shvatili kao prijetnju, drugi, kao srdžbu, a treći kao neukusnu šalu i provokaciju, što zavisi od ugla ko, kako gleda.

- Ono što je dobro je "Sarmat"? Neće da traži saglasnost za letenje od kukavičkih Bugara, osvetoljubivih Rumuna i Crnogoraca koji su izdali našu zajedničku istoriju, Kao i ostali, Šveđani - naveo je Rogozin.

Inače, Rogozin često u istupima na Tviteru spominje balističke rakete, pa je prije nekoliko godina Zapadu čestitao Novu godinu sa deda mrazevima pored balističke rakete Topolj M.

Takođe kao direktor vojnoprivrednog sektora i šef delegacije Rusije pri NATO često je u svojim stavovima odapinjao "otrvone strijele" i komentarisao dešavanja na relaciji Rusija-Zapad, ismijavajući ili kritikujući Zapad.



Тагови:
  • 21:10 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:00 Серија: Ко те шиша (12+)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:30 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:45 Серија: Ред Рок (12+)

    ''''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија у режији Петера МкКена која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Рок у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:15 Ноћни програм

    Ноћни програм