Velika Britanija

Rotvajler izgrizao djevojčicu po licu, vlasnik psa osuđen na robiju

  • Извор: Телеграф
  • 20.08.2022. 20:56

Sedmogodišnja djevojčica zadobila je teške povrede glave, nakon što ju je rotvajler na ulici izgrizao po licu.

Djevojčica je bila u šetnji sa majkom, a zatim su u jednom trenutku na ulici naišli na čovjeka koji je šetao rotvajlera na povocu. On im je rekao da je "pas prijateljski raspoložen". Međutim, kada mu je djevojčica prišla, on ju je odjednom napao.

Rotvajler je prvo skočio na djevojčicu i oborio je, a zatim ju je izujedao po licu. Njena majka je u izjavi za britanske medije rekla da joj je crna dukserica sa kapuljačom spasila život, jer je spriječila psa da joj zabije oštre zube u vrat.

Ona je sa teškim povredama glave prevezena u bolnicu.

Policija je odmah došla na mjesto događaja, a u međuvremenu je vlasnik psa zajedno sa životinjom pobjegao u stan. On je prvobitno odbio da preda psa, ali je na kraju popustio.

On je na sudu priznao da je bio odgovoran za psa.

Osuđen je na šest mjeseci zatvora, a sud je naložio da se rotvajler po imenu Roki uspava.

Vlasnik psa će morati da plati odštetu djevojčici u visini od 1.500 funti.

"Djevojčici će do kraja života ostati ožiljci na licu, povrede su zaista bile teške", rekao je tužilac na sudu, piše "Mirror".

Tužilac je takođe dodao da pas u trenutku napada nije nosio brnjicu.

Vlasnik psa se teško nosio sa gubitkom svog kućnog ljubimca, ali i zbog medijske hajke koja je pokrenuta protiv njega nakon što je ovaj slučaj izašao u javnost.

"Bio je vrlo uzmeniren, patio je zbog svega što se desilo. U julu je primljen u bolnicu zbog problema sa plućima, izgubio je i posao", rekao je njegov advokat, prenosi "Telegraf.rs".

Тагови: