Tragedija

Rotvajleri napali i ubili novorođenče dok je spavalo

  • Извор: Агенције
  • 22.02.2023. 19:03

Opušteni porodični roštilj u mirnom primorskom gradu u Australiji, pretvorio se u nezamislivi užas za dva mlada roditelja kada su njihovu petonedjeljnu bebu bez upozorenja dva rotvajlera napala i ubila.

Prijatelji porodice male Mije Džejd Rajli otkrili su da je dijete spavalo pored stola za šest do osam odraslih u domu njenog djeda u Moruji, na južnoj obali Novog Južnog Južnog Velsa, u subotu uveče kada se tragedija dogodila oko 22.40.

Rekli su da su psi bezazleno spavali oko tri metra od kolica kada su, bez ikakvog razloga, iznenada nasrnuli na usnulo novorođenče.

Samo nekoliko dana ranije, otac Mije Džejd, Tom Rajli, objavio je na Facebook stranici kompanije South Coast Spine Care, gdje je radio kao kiropraktičar, rekavši da planira da radi samo četiri dana u nedjelji kako bi mogao da provede više vremena sa porodicom.

Kada se napad dogodio, roditelji su skočili da odvoje pse od svoje djevojčicebaš kao i šokirani gosti.

Uzeli su dijete natopljeno krvlju i odvezli je kolima u obližnju bolnicu Moruia. Ali ljekari nisu uspjeli da je spase i umrla je od povreda glave nešto poslije ponoći.

"Svi su tamo bili uključeni da bi se psi odvojili od djeteta", rekao je porodični prijatelj za "Daily Mail Australia".

"Bilo je dosta krvi, bilo je strašno. Ništa nije ukazivalo da će se to desiti. Upravo su pravili porodični roštilj sa komšijama u zadnjem dijelu imanja, a onda su se okrenuli i psi su bili na njoj. Druge djece nije bilo, psi nisu trčali i niko nije provocirao pse ili bilo šta. Nisu bili uznemireni. To se dogodilo niotkuda", navodi se.

Porodični prijatelj je rekao da je druga dvogodišnja kćerka para takođe bila u blizini pasa otkako je rođena bez ikakvih incidenata.

"Nikada nije bilo problema. Zaista je užasno. To je neopisivo. To je zaista potreslo ovu malu zajednicu. Ne možete ništa da kažete. To je samo tako tragično. Ovo će biti zaista teško za cijelu porodicu. Razgovarao sam sa djedom i on je u šoku", rekao je prijatelj.

Nakon incidenta dva rotvajlera su zaplijenjena.

Portparol Savjeta okruga Evrobodala potvrdila je da su pse zaplijenili čuvari Savijeta, ali nije mogla da komentariše dalje zbog policijske istrage koja je u toku.

Nije mogla da potvrdi da li su psi eutanazirani, što je standardna praksa nakon fatalnog napada psa.

Pokrenuta je istraga policije Novog Južnog Velsa o tome šta se tačno dogodilo u kući, a portparol policije nije mogao dati nikakav dalji komentar.

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.