Ракетни напади

Руси стежу Украјину, елиминацијом енергетског сектора пријети колапс комплетној држави!

  • Извор: Курир
  • 11.04.2024. 19:07

Русија у масовним ракетним нападима на украјинску инфраструктуру који трају од почетка марта користи све већи број крстарећих ракета Х-101, Х-555 у комбинацији са тактичким балистичким и хиперзвучним ракетама и дроновима камиказама у нападу на енергетски сектор и машинску индустрију Украјине.

На мети напада су хидроелектране, термоелектране, разводна постројења, трафостанице, дистрибутивне станице за транспорт гаса, све што има енергетски значај за свакодневни живот становништва, а без струје нема ни воде, односно услова за рад турбина.

Сваки напад који се изврши постаје жешћи од претходног, а Украјина само губи објекте енергетске инфраструктуре. Почело је са хидроелектраном Запорожје на Дњепру која је буквално уништена нападом крстарећим ракетама Х-101 које су добиле јачу бојеву главу од 800 кг.

Светлана клечи поред сандука у којем је њен син Далибор Драгијевић, пали му свијећу

Светлана клечи поред сандука у којем је њен син Далибор Драгијевић, пали му свијећу

Оно што је интересантно јесте да у нападу на сваки објекат користи се по шест пројектила послије чега мета напада постаје фактички неупотребљива.

У преводу - Русија враћа Украјину у 19 вијек.

Једина нада Украјине остају нуклеарне електране, али њихов капацитет није довољан да подмирује потребе Украјине, због чега се Кијев за сада да спријечи хуманитарну катастрофу ослања на ванредни увоз струје из Пољске, Словачке и Румуније.

Пратите нас и путем Вибера