Pogođeno 9 komandnih mjesta

Rusi tvrde da je uništen veliki broj ukrajinske vojske, opreme i naoružanja

  • Izvor: Blic
  • 17.08.2022.19:02

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije saopštilo je danas da je uništen veliki broj ukrajinske vojske, naoružanja i opreme kao posljedica udara na željezničku stanicu Kalinjindorf u Hersonskoj oblasti.

Uništen je veliki broj pripadnika rezervnog sastava Oružanih snaga Ukrajine, naoružanja i vojne opreme, koji su stigli na istovar na željezničku stanicu Kalinjindorf u Hersonskoj oblasti, rekao je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov na brifingu, prenio je Interfaks.

Prema njegovim riječima, u protekla 24 časa su operativno-taktička i vojna avijacija, raketne snage i artiljerija Ruske Federacije pogodile devet komandnih mjesta Oružanih snaga Ukrajine.

Pored toga, kako je naveo, uništeno je devet skladišta raketnog i artiljerijskog naoružanja i municije u oblastima naselja Kramatorsk, Nikolajevka, Krasnoe u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR), Malinovka u Harkovskoj oblasti, Guljaj Polje, Samojlovka u Zaporoškoj oblasti, kao i tri skladišta goriva u oblastima Harkov, Bogoduhov i Čugujev.

Istakao je i da su četiri ukrajinska drona oborena za jedan dan u oblastima naselja Korobočkino u Harkovskoj oblasti, Pervomajskoje, Jasinovata (DNR). Konašenkov je dodao da je od početka “specijalne vojne operacije”, uništeno 267 aviona, 148 helikoptera, 1.747 bespilotnih letjelica, 365 protivvazdušnih raketnih sistema, 4.334 tenka i drugih oklopnih borbenih vozila, 3.310 oruđa terenske artiljerije i minobacača, kao i 4.922 jedinice specijalnih vojnih vozila.

“Pobjeglo 50 odsto ljudstva 66. ukrajinske brigade”

– Više od polovine ljudstva bataljona 66. mehanizovane brigade ukrajinske vojske pobjeglo je sa svojih borbenih položaja u blizini Marjinke u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici, rekao je Konašenkov.

– U oblasti Marjinke u Donjeckoj Narodnoj Republici, preko polovine ljudstva trećeg bataljona 66. mehanizovane brigade ukrajinske vojske napustilo je svoje borbene položaje i područje borbenih dejstava zbog velikih gubitaka i nedostatka municije – naveo je on, prenio je TAS.

Prema njegovim riječima, preko trećine Ukrajinaca mobilisanih u 10. brdsku jurišnu brigadu ukrajinske vojske dezertiralo je, bježeći u nepoznatom pravcu, prenosi Blic.

Tagovi: