Rusija izdala upozorenje zemljama koje graniče s Ukrajinom: Smatraćemo da ste ušli u sukob

  • Извор: Хина
  • 06.03.2022. 20:42

Svaka zemlja koja odobri korištenje svojih aerodroma Ukrajini za napade na Rusiju mogla bi se smatrati zemljom koja je ušla u sukob, rekao je u nedjelju Igor Konašenkov, portparol ruskog ministarstva obrane, optužujući Rumuniju da je dopustila takva slijetanja.

“Praktično čitavo vazduhoplovstvo režima u Kijevu koje je sposobno za borbena djelovanja je uništeno. Ali znamo iz sigurnog izvora da su ukrajinski avioni poletjeli prema Rumuniji i drugim susjednim zemljama”, istaknuo je.

“Korištenje mreže aerodroma tih zemalja koje bi služile za ukrajinske vojne avione i potom njihovo korištenje protiv ruskih oružanih snaga moglo bi biti smatrano miješanjem tih zemalja u oružani sukob”, rekao je Konašenkov.

Ukrajina traži od zapadnih zemalja da uvedu zonu zabrane letenja iznad njene teritorije. Taj zahtjev NATO je odbacio zbog rizika direktnog sukoba s Moskvom.

U subotu je ruski predsjednik Vladimir Putin upozorio da će Rusija smatrati svaku zemlju koja uvede zonu neletenja iznad Ukrajine protivnicom u ratu.

(Foto: Tanjug-AP)

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм