Vladimir Putin

Rusija otkrila osumnjičene za slučaj Skripalj

  • 12.09.2018. 17:04

Predsjednike Rusije Vladimir Putin izjavio da je Rusija identifikovala dva muškarca, osumnjičena da su otrovala bivšeg ruskog dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegovu ćerku.

Riječ je odvojici "običnih građana", koji nemaju veze s kriminalom, rekao je Putin na ekonomskom forumu u Vladivostoku.

Britanija je prošle nedjelje optužila dva navodna agenta ruske vojne obavještajne službe da su otrovali Skripalja i njegovu ćerku. Britanija smatra rusku vladu odgovornom za taj napad, što Moskva čvrsto demantuje.

U obraćanju na panelu ekonomske konferencije u ruskom Dalekom Istoku Putin je rekao da dvojica koji su identifikovani ne rade za vojsku.

"Mi znamo ko su ti ljudi, pronašli smo ih. Nema ništa posebno ili kriminalno oko toga, mogu da vas uvjerim", rekao je Putin.

Upitan da li oni rade za vojsku ,Putin je rekao da su civili i pozvao ih da izađu u javnost.

"Želio bih da ih pozovem tako da oni mogu danas da nas čuju. Oni treba da se obrate nekoj medijskoj kući. Nadam se da će izaći u javnost i govoriti o sebi", rekao je Putin.

Slučaj trovanja Skripalja zaoštrio je odnose Rusije i Velike Britanije, a potom i svih ostalih članica NATO, koje su podržale Britaniju i osudile Rusiju.

Bilans tog diplomatskog rata je povlačenje ambasadora iz Rusije, ali i kontramjera Moskve.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.