Амбасада Русије у БиХ

"Русија постаје све јача, упркос притиску Запада"

  • Извор: СРНА
  • 18.03.2024. 17:17

Резултати предсједничких избора потврдили су консолидацију руског народа око Владимира Путина и његовог програма и показали да Руска Федерација постаје све јача, упркос притиску колективног Запада без преседана, саопштено је из Амбасаде Русије у БиХ.

"Зацртани су обимни планови даље модернизације Руске Федерације, побољшања животног стандарда становништва, а посебна пажња биће посвећена развоју нових региона Русије", наведено је у одговору Срни овог дипломатског представништва о одржаним изборима.

Подсјећа се да је задатке, укључујући и оне на међународној арени, Владимир Путин нагласио одмах након завршетка избора.

"Основно је да ће Русија и даље улагати напоре у изградњу новог мултиполарног и праведног свјетског поретка, ослањајући се на разумијевање и подршку држава глобалне већине", истакли су у амбасади.

Нагласили су да ће специјална војна операција бити настављена, све до потпуног остварења постављених циљева.

Покушаји "укидања Русије" потпуно су пропали, а о томе свједочи интересовање за руске изборе у цијелом свијету, те невиђен одзив бирача, оцијенили су у руској Амбасади.

Русија ће, додају, као један од гаранта Дејтонског мировног споразума, наставити да инсистира на томе да промјене у БиХ буду резултат договора три конститутивна народа и два ентитета, без спољне принуде.

"Цијенимо солидарност са Републиком Српском у супротстављању неоколонијалистичком диктату Запада, у заједничкој одбрани принципијелног приступа о нелегитимности Кристијана Шмита као високог представника", поручили су из руске Амбасаде.

У одговору се изражава очекивање плодне сарадње са свим конструктивним снагама у БиХ у интересу јачања независности и суверенитета БиХ.

Руски предсједник Владимир Путин убједљиво је, према прелиминарним резултатима, побиједио на предсједничким изборима освојивши више од 87 одсто гласова.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм