Odgovor Moskve

Rusija proteruje troje slovačkih diplomata

  • Извор: Sputnjik
  • 28.03.2022. 14:24

Ambasador Slovačke u Moskvi pozvan je u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije gdje mu je saopšteno da Moskva protjeruje troje slovačkih diplomata kao odgovor na protjerivanje troje ruskih diplomata iz Slovačke, saopštio je ruski spoljnopolitički resor.

„U MIP Rusije je 28. marta pozvan ambasador Slovačke u Rusiji Ljubomir Regak kojem je saopšteno da je ruska strana, kao odgovor na protjerivanje troje zaposlenih u ambasadi Rusije u Slovačkoj u martu, donijela odluku da proglasi troje diplomata ambasade Slovačke u Moskvi za persone non grata. Njima je naloženo da napuste teritoriju Ruske Federacije u roku od 72 sata“, navodi se u saopštenju na sajtu ruskog Ministarstva.

Ministarstvo je takođe izrazilo protest Bratislavi zbog prepreka u radu stranih predstavništava u Slovačkoj i prijetnji njihovom bezbjednom radu.

„Ambasadoru je strogo ukazana nedopustivost vandalizma nad spomenicima i mjestima na kojima su sahranjeni sovjetski vojnici u Slovačkoj, što je u posljednje vrijeme sve učestalije“, dodaje se u saopštenju.

Prema ranijem pisanju Rojtersa, koji se pozvao na slovačko Ministarstvo inostranih poslova, Slovačka je sredinom marta saopštila da protjeruje trojicu ruskih diplomata. Tim povodom, Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da „ta neosnovana akcija neće ostati bez odgovora".

Тагови:
  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина