Zaharova

Rusija upozorava: Ukrajinski napadi na uklearna postrojenja mogli bi izazvati katastrofu u Evropi

  • Извор: Анадолија
  • 15.07.2023. 15:30

Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova upozorila je da da ukrajinski napadi dronovima na ruska nuklearna postrojenja mogu dovesti do katastrofe u Evropi.

U saopštenju na web stranici Ministarstva, Zaharova je osudila ukrajinski napad na rusku nuklearnu elektranu Kursk, rekavši da je Kijev “krenuo putem nuklearnog terorizma“.

“Ovo nije prvi put da Kijev ugrožava sigurnost nuklearne elektrane Kursk. U avgustu 2022. godine, kao rezultat akcija ukrajinskih diverzanata, oštećeni su stubovi dalekovoda, što je stvorilo rizik za siguran rad elektrane“, navela je Zaharova.

Putin: Nisu ispunjene obaveze iz sporazuma o izvozu žita

Putin: Nisu ispunjene obaveze iz sporazuma o izvozu žita

Ona je pozvala Međunarodnu agenciju za atomsku energiju (IAEA) i Ujedinjene nacije (UN) da obrate pažnju na takve akcije.

“Rusija, sa svoje strane, snažno osuđuje zlonamjerne planove Ukrajine da aktivno koristi terorističke metode protiv ruskih nuklearnih elektrana, što bi moglo dovesti do nuklearne katastrofe velikih razmjera u Evropi“, rekla je Zaharova.

Rusija je u petak saopštila da je ukrajinski dron eksplodirao samo nekoliko kilometara od nuklearne elektrane Kursk, koja se nalazi u blizini granice Rusije i Ukrajine. Kao rezultat toga, oštećena je stambena zgrada, pri čemu nije bilo žrtava, saopštile su lokalne vlasti.

Пратите нас и путем Вибера

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.