Министарство спољних послова

Русија увела санкције британским званичницима и академицима; Међу њима и Стјуарт Пич

  • Извор: Агенције
  • 12.02.2024. 14:24

Русија је данас увела санкције за 18 британских држављана, укључујући низ академика, због, како је Москва навела, покушаја да демонизују Русију и подстакну сукоб у Украјини.

"Принуђени смо да констатујемо да русофобично настројени британски представници не бјеже од покушаја да дискредитују уставни систем и друштвенополитичке процесе у нашој земљи“, саопштило је руско Министарство спољних послова, пренио је Ројтерс.

Такозвани трустови мозгова који дјелују на бази највећих британских и западних образовних институција дају значајан допринос субверзивном дјеловању Лондона према Русији, навело је Министарство.

Путник повријеђен у судару аутобуса и џипа у центру Бањалуке

Путник повријеђен у судару аутобуса и џипа у центру Бањалуке

Санкције су уведене против замјеника министра одбране Џејмса Картлиџа, замјенице савјетника за националну безбједност Саре Мекинтош и директора подморница Сајмона Асквита.

Санкционисани су и Стјуарт Пич, специјални изасланик британског премијера за Западни Балкан, као и лордови Ден Ханан и Мајкл Ешкрофт.

Међу санкционисаним академицима су историчари Орландо Фигес, Норман Дејвис, Тимоти Гартон Еш, Роб Џонсон, Дејвид Абулафиа и стручњаци Рој Алисон са Оксфорда, Грејем Робертсон са Универзитета Сјеверна Каролина, Калдер Валтон са Харварда и Џејмс Шер из Међународног центра за одбрану и безбједност у Талину.

Ријешена дилема: Да ли је здраво јести роштиљ

Ријешена дилема: Да ли је здраво јести роштиљ


Пратите нас и путем Вибера

Тагови: