ATV

Sergej Lavrov

"Ruska vojska može odgovoriti na plan obuke ukrajinskih pilota"

 • Извор: СРНА
 • 29.05.2023. 14:31

Oružane snage Rusije sposobne su da odgovore na namjeru zapadnih zemalja da obučavaju ukrajinske pilote za upravljanje borbenim avionima "F-16", izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

"Što se tiče Danske i Holandije i njihove namjere da budu predvodnici onih koji obučavaju ukrajinske pilote za upravljanje zapadnim avionima, tu, prije svega, postoji želja da se zadovolji hegemonista. Te zemlje se aktivno drže stava Vašingtona kada se radi o evropskim pitanjima. Kada se radi o našoj reakciji, ne sumnjam da naše su oružane snage sposobne da odgovore na to", rekao je Lavrov tokom posjete Keniji.

Lavrov o dešavanjima na KiM:

Lavrov o dešavanjima na KiM: "Velika eksplozija" moguća u centru Evrope

Međunarodna koalicija nedavno je formirana kako bi obezbijedila Ukrajini avione "F-16" i omogućila obuku ukrajinskih pilota. Nekoliko zemalja prijavilo se za sprovođenje obuke, ali još nije odlučeno ko će to da učini niti gdje će se ona vršiti.

Bijela kuća saopštila je prošle sedmice da je isporuka aviona planirana dugoročno, a ne da Kijev odmah vrši svoje operacije, podsjeća "Sputnjik".

Rusija smatra da potencijalna isporuka aviona "F-16" nova faza eskalacije sukoba i upozorava da će ta oprema postati legitimna meta za rusku vojsku. 

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Филм:Високи напон (12+) (Р)

  Високи напон' је југословенски филм из '81. године у режији Вељка Булајића, а који је написао сценарио заједно са Мирком Бошњаком и Иваном Салечић.

 • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

  Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:40 Емисија: На тапету (Р)

  Енергични и искусни тандем, Милијана Кос и Татјана Трнинић, под своју лупу ће ставити све.

 • 17:10 Емисија: На ивици терена (Р)

  Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.