Sergej Lavrov

"Ruska vojska može odgovoriti na plan obuke ukrajinskih pilota"

  • Извор: СРНА
  • 29.05.2023. 14:31

Oružane snage Rusije sposobne su da odgovore na namjeru zapadnih zemalja da obučavaju ukrajinske pilote za upravljanje borbenim avionima "F-16", izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

"Što se tiče Danske i Holandije i njihove namjere da budu predvodnici onih koji obučavaju ukrajinske pilote za upravljanje zapadnim avionima, tu, prije svega, postoji želja da se zadovolji hegemonista. Te zemlje se aktivno drže stava Vašingtona kada se radi o evropskim pitanjima. Kada se radi o našoj reakciji, ne sumnjam da naše su oružane snage sposobne da odgovore na to", rekao je Lavrov tokom posjete Keniji.

Lavrov o dešavanjima na KiM:

Lavrov o dešavanjima na KiM: "Velika eksplozija" moguća u centru Evrope

Međunarodna koalicija nedavno je formirana kako bi obezbijedila Ukrajini avione "F-16" i omogućila obuku ukrajinskih pilota. Nekoliko zemalja prijavilo se za sprovođenje obuke, ali još nije odlučeno ko će to da učini niti gdje će se ona vršiti.

Bijela kuća saopštila je prošle sedmice da je isporuka aviona planirana dugoročno, a ne da Kijev odmah vrši svoje operacije, podsjeća "Sputnjik".

Rusija smatra da potencijalna isporuka aviona "F-16" nova faza eskalacije sukoba i upozorava da će ta oprema postati legitimna meta za rusku vojsku. 

  • 22:30 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:45 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:30 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:55 Ноћни програм

    Ноћни програм