ФСБ

Руске службе пронашле експлозив скривен у иконама

  • Извор: СРНА
  • 02.04.2024. 07:57

Спријечено је кријумчарење експлозива скривеног у православним иконама из Украјине у Русију преко територије неколико европских држава, саопштено је данас из руске Федералне службе безбједности (ФСБ).

"ФСБ је уз сарадњу са Савезном царином зауставила прекогранични кријумчарски канал за испоруку експлозива у Русију из Украјине преко територије неколико чланица ЕУ", наводи се у саопштењу.

Експлозив стране производње био је скривен у православним иконама и другим црквеним предметима, а пронађен је током претраге аутомобила на граничном прелазу у руском региону Псков.

АТВ у Теслићу: Ево како сада изгледају Младиковине након великог пожара - ФОТО/ВИДЕО

АТВ у Теслићу: Ево како сада изгледају Младиковине након великог пожара - ФОТО/ВИДЕО

ФСБ напомиње да је ухапшена једна особа.

У саопштењу се додаје да ће организатори и саучесници у прекршају, укључујући стране држављане, бити стављени на листу најтраженијих лица и да ће бити кривично гоњени у складу са руским законима.

Пронађено је укупно 27 експлозивних направа кућне израде које су кријумчарене из Украјине у Русију рутом преко Мађарске, Словачке, Пољске, Литваније и Летоније.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм