Igor Konašenkov

Ruske snage oborile ukrajinski avion i helikopter

  • Извор: СРНА
  • 21.01.2023. 14:17

Ruske Vazdušno-kosmičke snage oborile su avion ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva u Donjeckoj Narodnoj Republici, saopštio je danas portparol Ministarstva odbrane Rusije general-potpukovnik Igor Konašenkov.

"Lovački avioni Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije oborili su avion `su-24` vazdušnih snaga Ukrajine u blizini sela Vladimirovka u Donjeckoj Narodnoj Republici", rekao je Konašenkov.

On je dodao da su ruski PVO sistemi oborili helikopter "mi-8" ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva u oblasti Harkov.

"Sistemi PVO oborili su helikopter `mi-8` ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva u blizini sela Lozovaja, Harkovska oblast", rekao je Konašenkov, prenio je TASS.

Prema njegovim riječima, ruske snage uništile su i skladište artiljerijske municije oružanih snaga Ukrajine, kao i više od 35 neprijateljskih vojnika.

"Avijacija i artiljerija Zapadnog vojnog okruga nanijeli su štetu jedinicama 103. brigade teritorijalne odbrane u rejonu naselja Berestovoje u Harkovskoj oblasti u pravcu Kupjanska", rekao je Konašenkov.

On je dodao da je ubijeno više od 35 ukrajinskih vojnika, dok je uništeno jedno oklopno borbeno vozilo i dva druga vozila.