Anatolij Antonov

Ruski ambasador: Amerika ignoriše napade na Moskvu i podstiče ukrajinske teroriste

  • Извор: Агенције
  • 31.05.2023. 08:54

Izjave Vašingtona o terorističkom napadu u Moskvi pomoću dronova u suštini su ohrabrenje za ukrajinske teroriste da nastave sa takvim akcijama, saopštio je ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov.

- Dovoljni su pokušaji da se sakriju iza fraze da 'prikupljaju informacije'. I odmah zvanična lica prelaze na informacioni napad protiv naše zemlje. Zar u administraciji ne shvataju da niko ne vjeruje američkim parolama o tome da ne podržavaju udare Oružanih snaga Ukrajine na rusku teritoriju? Pogotovo što te riječi izgovaraju nekako stidljivo i nesigurno - kazao je Antonov.

Kako je dodao, teroristički napad kijevskog režima "nije imao nikakvog vojnog smisla".

- Napad je izveden na stambene zgrade Rusa. Ovaj napad se mora nedvosmisleno i bez pretjerivanja mora smatrati terorističkim napadom -  poručio je ruski ambasador.

On je ocijenio da kijevski režim pokušava da zastraši Ruse, da unese zabunu u društvo i potkopa povjerenje u predsjednika.

- Istovremeno, zločinački režim pokušava da nadoknadi neuspjehe na kontakt liniji i nemogućnost vođenja kontraofanzive. O čemu se tu radi? Odgovor je očigledan: o vojnoj nemoći nacističkih sluga u Kijevu. Јedino šta uzimaju u obzir pseudopolitičari u Ukrajini je stav Zapada na čelu sa SAD. Ćutanje i ignorisanje zlodjela ubica sa žuto-plavim obilježjima su svojevrsno odobrenje nacistima da nastave sa uzaludnom konfrontacijom protiv ruskih Oružanih snaga - rekao je Antonov.

Po njegovom mišljenju, SAD se svjesno uvlače u ponor vojnih dejstava u Evropi.

- Sukob Rusije i NATO je stari, najdraži san nacional-radikala u Kijevu - zaključio je Antonov.

Rusija skrenula pažnju UN

Stalno predstavništvo Rusije pri UN skrenulo je pažnju portparolu generalnog sekretara organizacije Stefanu Dižariku na to da je napad ukrajinskih dronova u Moskvi bio usmjeren protiv civila.

- Za informaciju kancelarije zvaničnog predstavnika generalnog sekretara UN – napad Kijeva uz upotrebu dronova na rusku prestonicu predstavlja teroristički akt koji treba da bude osuđen na odgovarajući način na svim nivoima. Ti napadi ukrajinskih snaga, sudeći po svemu, bili su usmjereni isključivo protiv civila - navodi se u saopštenju ruskog predstavništva.

Ranije je Dižarik izjavio da Ujedinjene nacije osuđuju sve napade na civile i infrastrukturu, ma gdje da se dešavaju, ali da su posljednji napadi u Moskvi "neuporedivi sa intenzivnim napadima na ukrajinske gradove".

Јuče su u ranim jutarnjim satima ukrajinske bespilotne letjelice izvele napade u Moskvi i oštetile stambene zgrade duž Lenjinskog prospekta i u Ulici Profsojuzna na jugozapadu Moskve. Takođe, jedan dron je pogodio zgradu u Ulici Atlasova u Novoj Moskvi.

Ruski predsjednik Vladimir Putin ocijenio je da je napad ukrajinskih dronova na Moskvu akt terorizma.

Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.