Moskva

Ruski multimilioner i supruga pronađeni mrtvi: Na zidu poruka ispisana krvlju

  • Извор: Мондо.рс
  • 30.06.2022. 21:08

Multimilioner i njegova supruga pronađeni su izbodeni na smrt u blizini Moskve. Golog Jevgenija Palanta (47) i njegovu suprugu Olgu (50), oboje rođeni u Ukrajini, pronašla je njihova kćerka Polina (20) sa višestrukim ranama od noža.

U pojedinim izvještajima se tvrdi da su ubistva ustvari bila ubistvo-samoubistvo izazvano ljubomorom, kao i u drugim istaknutim slučajevima koji su potresli Rusiju, prenosi Miror.

Žena je navodno otkrila da ju je njen muž tajkun varao i da je bio spreman da napusti porodicu. Ona ga je navodno ubola 14 puta, a nakon jezivog zločina njegovom krvlju je nacrtala dva srca na zidu. Zatim je sebi navodno oduzela život.

Njih je izbezumljena kćerka pronašla u njihovom domu u Podmoskovlju, a ona je pozvala hitnu pomoć nakon što je doživjela šok zbog onog što je vidjela. Kao i u prethodnim slučajevima, bliski porodični prijatelj je osporio priču o tome šta se dogodilo i negirao bilo kakve bračne probleme,prenosi "Mondo.rs".

Mihail, prijatelj para koji ih je redovno viđao, rekao je da su bili "pravi primjer porodice pune ljubavi" i da su uvijek bili "tako harmonični". On je dodao da je par ubijen, rekavši:

"Ubistvo zbog ljubomore, ne izaziva ništa osim zbunjenosti. Bilo je prave ljubavi u njihovoj vezi", prenio je Miror.

Palant se obogatio kao filantrop u Abhaziji, regionu Gruzije koji je Rusija priznala kao nezavisnu državu. Takođe je imao interese u raznim kompanijama koje su bile povezane sa ruskom elitom.

Sličan slučaj dogodio se u aprilu, kada je izgledalo da je bogati Vladislav Avajev (51), bivši zvaničnik Kremlja, oduzeo sebi život nakon što je ubio svoju suprugu Jelenu (47) i kćerku tinejdžerku Mariju.