Москва

Руски парламентарац: Можда су САД погодиле болницу у Гази

  • Извор: Агенције
  • 22.10.2023. 08:14

Члан руског парламента је рекао да Сједињене Америчких Државе можда стоје иза експлозије у болници у граду Гази, у којој су погинуле стотине људи.

Андреј Гуруљов, члан руског парламента (Дума) и бивши војни командант, изнио је оптужбе, али без изношења доказа, током гостовања на телевизијском каналу Русија-1.

"Изузетно је јасно да је тамо пала навођена бомба", рекао је Гуруљов.

Додао је да се "америчка група носача авиона приближила обали Израела", мислећи на ратне бродове америчке морнарице који су распоређени у источном Средоземљу након напада Хамаса.

"Наредба за паљбу могла је доћи из стационираног командног центра на израелској територији или из бродског контролног центра на носачу авиона", рекао је Гуруљов.


Мушкарац родом из БиХ убио супругу испред њене виле у Аустрији

Мушкарац родом из БиХ убио супругу испред њене виле у Аустрији

"Дакле, можда није Израел, него су Американци ти који су погодили ту болницу", наставио је.

"Вријеме ће показати. Мислим да наша обавјештајна служба у сваком случају зна", закључио је.

Члан руског парламента је рекао да Сједињене Америчких Државе можда стоје иза експлозије у болници у граду Гази, у којој су погинуле стотине људи. Андреј Гуруљов, члан руског парламента (Дума) и бивши војни командант, изнио је оптужбе, али без изношења доказа, током гостовања на телевизијском каналу Русија-1. "Изузетно је јасно да је тамо пала навођена бомба", рекао је Гуруљов. Додао је да се "америчка група носача авиона приближила обали Израела", мислећи на ратне бродове америчке морнарице који су распоређени у источном Средоземљу након напада Хамаса. "Наредба за паљбу могла је доћи из стационираног командног центра на израелској територији или из бродског контролног центра на носачу авиона", рекао је Гуруљов. "Дакле, можда није Израел, него су Американци ти који су погодили ту болницу", наставио је. "Вријеме ће показати. Мислим да наша обавјештајна служба у сваком случају зна", закључио је.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.