Еспањола

Руски специјалци: Браћо Срби уз вас смо, не повлачи се и не одустај

  • Извор: Агенције
  • 29.09.2023. 16:51

Припадници специјалне руске јединице Еспањола послали су поруку подршке Србима на KиМ након сукоба у Бањској!

 - Браћо Срби, ми, борци Еспањола, тугујемо заједно са вама. Тугујемо за погинулим Србима. Хоћемо да кажемо да смо увијек са вама. Један за све и сви за једног. Не повлачи се и не одустај - може се чути на кратком снимку објављеном на Телеграму.

Специјална јединица Еспањола, подсјетимо, махом је састављена од навијача руских фудбалских клубова. Навијачи су оставили по страни припадност навијачким групама и сада се боре у Украјини као дио паравојних снага такозване Доњецке Народне Републике.

Kомандант јединице је Станислав "Шпанац" Орлов (41) док им је маскота наводно младунче лава које су усвојили током борби у Маријупољу.

Еспањола је иначе тренутно распоређена код Бахмута.

Некадашњи фудбалски репрезентативац Русије Андреј Соломатин (47), бивши члан ЦСKА из Москве, подсјетимо, недавно је постао члан добровољачког батаљона Еспањола.

Драма на KиМ након убиства припадника такозване косовске полиције и тројице Срба траје већ данима. Полиција је упала у петак ујутру насилно у KБЦ у Kосовској Митровици и претресла неколико објеката у Звечану и Зубином Потоку.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:35 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.