Uprsko povlačenju ruskih trupa

SAD: Pomagaćemo Ukrajini dokad treba, šanse za skoru pobjedu su mali

  • Извор: АТВ
  • 16.11.2022. 21:56

SAD će pomagati Ukrajini da se brani od Rusije sve dok bude potrebno, ali ruska je moć još velika i izgledi za skoru vojnu pobjedu su mali, rekli su najviši američki vojni zvaničnici i dodali da je Kijev taj koji će odrediti kada i kako pregovarati sa Moskvom.

"Ukrajina će se nastaviti odupirati. Ukrajina se neće povući", rekao je u Vašingtonu general Mark Mili, načelnik Zajedničke komande, dodajući da je Ukrajina slobodna i da "želi ostati slobodna". I Mili i ministar obrane Lojd Ostin rekli su da će Sjedinjene Države podržavati Ukrajinu "koliko god bude potrebno".

Nuku je umanjio izglede za bilo kakvu skoru, direktnu vojnu pobjedu Ukrajine, upozoravajući da Rusija još ima veliku borbenu moć unutar Ukrajine uprkos pretrpljenim vojnim neuspjesima.

"Vjerovatnost ukrajinske vojne pobjede - definisane kao izbacivanje Rusa iz cijele Ukrajine uključujući Krim - vjerojatnost da se to dogodi u skorije vrijeme nije velika, vojno", rekao je Mili na zajedničkoj konferenciji s Ostinom. Međutim, smatra da je moguće političko rješenje.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.