Florida

SAD U ŠOKU: Uhvatili najvećeg pitona u istoriji

  • Извор: Новости.рс
  • 14.07.2023. 21:56

Džejk Valeri (22) uhvatio je ogromnog gmizavca u ponedjeljak u nacionalnom rezervatu nadomak grada Nejplsa na Floridi.

Valeri i njegov drug Stiven Gauta odnijeli su uhvaćenu ženku u centar za zaštitu prirode gdje je zvanično izmjereno da je piton dugačak pet metara i 80 centimetara i težak 57 kilograma.

Dva najduža burmanska pitona u istoriji uhvaćena su na jugu Floride. Najveći burmanski piton uhvaćen je prethodno oktobra 2020. godine 50 kilometara zapadno od Majamija i bio je dugačak pet metara i 71 centimetar.

Oblak kao iz horora uplašio ljude: Meteorolog objasnio o čemu je riječ

Oblak kao iz horora uplašio ljude: Meteorolog objasnio o čemu je riječ

- Sjajno je što smo imali mogućnost da utičemo na životnu sredinu Južne Floride. Volimo ovaj ekosistem i trudimo se da ga sačuvamo što je više moguće - rekao je Valeri za sajt centra za zaštitu prirode koji radi na kontroli prijetnje od invazivnog burmanskog pitona.

 Valeri je priznao da je hvatanje tolike zmije veličine bilo ludo i veoma haotično, ali je naglasio da mu je to bio i san.

- Znao sam da smo sposobni za to, ali nisam znao da će se to dogoditi. Prošle godine smo moj rođak i ja uhvatili zmiju dugu skoro pet i po metra i shvatili smo da možemo da se nosimo sa zmijom te veličine - rekao je Valeri koji lovi zmije od 2020. godine.

Opisao je borbu sa zmijom koja je zabilježena i na video snimku.

- Uhvatio sam je na početku za rep. A onda je jedan od mojih prijatelja uzeo mrežu i pokušao da joj prekrije glavu i brzo smo shvatili da to nije pobednička strategija. To je jedina zmija koja me je toliko uplašila da nisam znao šta da radim - rekao je mladić.

Na snimku se vidi da mladić jedva sa dvije ruke drži za glavu pitona koji se odmah obmotao oko njega.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:00 Васкршња прича

    '''Васкршња прича

  • 16:00 Васкршња посланица 2024.

    'Васкршња посланица 2024.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.