Ибрахим Раиси

Сахрањен ирански предсједник

  • Извор: Танјуг
  • 23.05.2024. 16:08

Ирански предсједник Ебрахим Раиси сахрањен је данас у Светилишту Имама Резе у Мешхаду, најсветијем мјесту за шиитске муслимане у Ирану.

Сахрани у родном граду Раисија је, према ријечима градоначелника Мохамадрезе Каландара Шарифа, присуствовало око три милиона људи.

Авион са тијелом покојног предсједника Раисија, који је погинуо у паду хеликоптера на сјеверозападу Ирана, стигао је у раније данас на аеродром Хашеминеџад у Мешхаду.

Велики број људи и група слугу Светилишта имама Резе, окупио се на аеродрому у Мешхаду да ода почаст страдалом предсједнику, преноси иранска агенција Ирна.

Сахрани су присуствовали високи ирански званичници, међу којима и врховни вођа Али Хамнеи, као и представници Ирака, Авганистана, Турске, Туркменистана и Саудијске Арабије.

Тродневни погребни обреди поводом смрти иранског предсједника Ебрахима Раисија почели су у уторак у граду Табриз у иранској покрајини Источни Азербејџан.

Раисијево тијело је затим пребачено у Техеран и Бирџанд, гдје су људи одали почаст предсједнику.

У Ирану је поводом смрти Раисија проглашена петодневна жалост.

Раиси и ирански министар спољних послова Хосеин Амир Абдолахијан и други званичници погинули су када се хеликоптер срушио 19. маја на сјеверозападу Ирана.

У несрећи су такође погинула два тјелохранитеља, два пилота и један члан посаде, наводи Ирна.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм

    'Филм

  • 16:00 Емисија: Наша Српска (Р)

    У емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.