Амалија Кнавс

Сахрањена мајка Меланије Трамп: Бивша прва дама одржала потресан говор

  • Извор: Агенције
  • 18.01.2024. 21:50

У Палм Бичу, на Флориди, данас је сахрањена мајка бивше прве даме САД Меланије Трамп, Амалија Кнавс која је преминула 9. јануара у 79. години.

"Моја мајка била је оличење елеганције и грациозности. Њена љубав према мом оцу Виктору, мојој сестри Инес и мени била је безгранична. Свог унука Барона обасипала је љубављу, бригом и непоколебљивом оданошћу", рекла је супруга бившег америчког предсједника Доналда Трампа на комеморацији, преноси Фокс њуз.

Додала је да је њена мајка била веома поносна када је Трамп постао предсједник САД и док је она "кренула у велику одисеју, путујући широм свијета као прва дама".

"Мој отац, моја сестра, Барон, Доналд и ја заувијек ћемо памтити одјеке нашег смијеха које смо дијелили са нашом вољеном Баби на породичним вечерама и путовањима. Ниједна тема није била забрањена", рекла је Меланија.

Меланија Трамп је спонзорисала имиграцију својих родитеља у Сједињене Америчке Државе, а они су положили заклетву да постану грађани у Њујорку 2018. године, док је Трамп био предсједник. Словеначки имигранти, бивши продавац аутомобила и радница у текстилној фабрици, имали су дозволу за стални боравак у САД.

Породица Кнавс живела је у руралном индустријском граду Севници у Словенији која је тада била дио некадашње Савезне федеративне републике Југославије (СФРЈ).

Меланија Кнавс је средњу школу похађала у Љубљани, а када је почела да се бави манекенством промијенила је име у Меланија Кнаус.

Она се преселила у Њујорк 1996. године, Трампа је упознала двије године касније, а венчали су се 2005. године.

Пратите нас и путем Вибера