Korona se ne predaje

Šangaj pooštrova mjere

  • Извор: СРНА
  • 29.03.2022. 08:15

Šangaj, grad sa najviše stanovnika u Kini, danas je pooštrio mjere u prvoj fazi zatvaranja povodom Kovida-19 i zatražio od stanovnika da ostanu u svojim domovima osim ukoliko idu na testiranje.

Dnevni broj slučajeva zaraženih virusom korona porastao je na više od 4.000.

Kineski finansijski centar, u kojem živi 26 miliona ljudi, u drugom je danu blokade koju vlasti provode podjelom grada duž rijeke Huangpu da bi omogućile postepeno testiranje stanovnika.

Stanovnici istočno od rijeke su pod blokadom od juče, ali je većini bilo dozvoljeno da se kreću unutar ove zone. Od danas su obaviješteni da više ne smiju da izlaze iz svojih domova.

Vu Ćijanju, zvaničnik opštinske zdravstvene komisije, rekla je na konferenciji za novinare da nije dozvoljen izlazak ni radi odvođenja kućnih ljubimaca u šetnju ili radi bacanja smeća.

Ona je izjavila da je 17.000 pripadnika službe za testiranje u Šangaju uspostavilo 6.300 stanica i juče obavilo 8,26 miliona testova u blokiranim dijelovima grada.

Gradska uprava usvojila je nove mjere da bi podržala pogođene kompanije, uključujući izuzeće od plaćanja zakupa poslovnog prostora i milijarde juana poreskih olakšica.

Тагови: