Kijev

Savjetnik Zelenskog: Rat će doći do najvećih ruskih gradova

  • Извор: Агенције
  • 25.01.2023. 15:34

Savjetnik u Kabinetu predsjednika Ukrajine Volodimira Zelenskog, Mihajlo Podoljak je kazao da će rat u Ukrajini prije ili kasnije doći do najvećih ruskih gradova poput Moskve, Sankt Peterburga i Jekaterinburga.

Podoljak nije precizirao ko bi tačno i zašto organizovao takve napade, navodeći "nedostatak informacija".

Naglasio je da "Ukrajina ne udara na Rusiju", ali mu "logika rata" dozvoljava da napravi takvu prognozu. Pretpostavlja da u Rusiji može doći do unutrašnje eskalacije.

"Unutrašnja eskalacija rata u Rusiji je neizbježna. Takvi gradovi koji su razmaženi, lijeni, koji su mislili da žive u drugačijoj stvarnosti, poput Moskve, Sankt Peterburga, Jekaterinburga, biće podvrgnuti udarima", rekao je on za YouTube kanal "Michael Nucky".

Ruske vlasti već više puta izvještavale su o napadima ukrajinskih snaga na sela u orkugu Belgoroda.

Podoljak je rekao da napad na ruska sela nemaju nikakvog smisla s obzirom na napade Kijeva i nedostatka municije.

U međuvremenu, ruske vlasti su počele da pripremaju Moskvu za odbranu od mogućih ukrajinskih udara bespilotnih letjelica.

Fotografije i video snimci postavljanja sistema PVO u glavnom gradu pojavili su se u medijima i telegram kanalima.

Instalacije protivvazdušne odbrane Pancir postavljene su na krovove sjedišta Ministarstva odbrane. Nekoliko sistema postavljeno je u blizini Nacionalnog parka "Losini Ostrov" i na eksperimentalnim poljima Akademije Timirjazev.

Kasnije su ti sistemi viđeni u blizini vojnog aerodroma Ostafjevo, poslovnog aerodroma Gazprom-Avia, kao i u blizini rezidencije predsjednika Vladimira Putina u Novo-Ogarjevu.

Iz Kremlja su saopštili da ne mogu da komentarišu postavljanje sistema protivvazdušne odbrane u stambenim naseljima Moskve i proslijedili su sva pitanja Ministarstvu odbrane, odakle nisu dali nikakve informacije.