Lipljan

Sedmoro maloljetnika privedeno zbog grafita "UČK"

  • 13.12.2018. 21:21

Sedmoro maloljetnika, albanske nacionalnosti, privedeno je u srijedu zbog sumnje da su na nekoliko različitih lokacija ispisivali grafite, među kojima je i grafit "UČK" na zgradi osnovne škole "Braća Aksić" u Lipljanu, javlja Kosev pozivajući se na saopštenje kosovske policije.

Nakon saslušanja, osumnjičenima nije određeno zadržavanje, navodi policija, a prenosi RTK na srpskom jeziku.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić juče je ponovo apelovao na međunarodnu zajednicu da preduzme hitne korake kako bi neprijatelji stabilnosti i mira u Prištini bili obuzdani i sprečeni u namjeri da destabilizuju čitav region.

Ðurić je ovaj apel uputio nakon što je u Lipljanu grupa pripadnika albanske nacionalnosti preskočila ogradu Osnovne škole „Braća Aksić", koju pohađaju srpska djeca, i na zidu sprejom ispisala „UČK".

To je, prenio je Ðurić, među učenicima i nastavnicima izazvalo veliku uznemirenost, dodajući da je zatim takav grafit ispisan i nedaleko odatle na jednoj srpskoj kući.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм