Грађани у страху

Серија земљотреса погодила Италију

  • Извор: Телеграф
  • 03.10.2023. 10:34

Земљотрес јачине четири степена Рихтерове скале погодио је синоћ Италију, а онда је услиједио низ слабијих потреса током ноћи, због чега су грађани у страху изашли на улице.

Први, најјачи земљотрес забиљежен је синоћ у 22.08 сати на дубини од три километра. Епицентар је био у Флегрејским пољима, а осјетио се и у Напуљу.

Потрес су осјетили грађани који живе у Поцуолију и Баколију, а посебно у Напуљу. Неки становници Посилипа чули су јак прасак прије него што се земља затресла. Извјештаји на друштвеним мрежама долазе и од оних који живе у сјеверном дијелу пријестонице.

Земљотрес је изазвао страх у подручју епицентра, дошло је до неких рушевина, али за сада није било значајне штете.

Међутим, људи су изашли на улице и нису хтјели да се врате у своје домове у страху од новог подрхтавања, док су уплашени мјештани звали ватрогасце.

"Не говоре нам истину"

Не само страх, већ и огорченост помијешана са бијесом, била је међу грађанима Поцуолија који су се нашли на улицама послије земљотреса.

"Не говоре нам истину", каже једна жена, тврдећи да је процјена магнитуде од четири Рихтера потцијењена.

Друга је додала да је изгледало као да се "руши кућа". У Поцуолију су данас затворене школе.

Низ потреса у Италији

У 4.15 сати дошло је до новог земљотреса јачине 2,2 степена Рихтерове скале у Флегрејским пољима на дубини од једног километра.

Јутрос у 6.30 сати забиљежен је нови потрес јачине 3,2 степена у провинцији Катанцаро. 

Потрес је забиљежен на дубини од 24 километра са епицентром у Амату. Осјетио се и у другим мјестима.

А онда је у 7.11 сати дошло до новог потреса јачине 3,1 степен у Ређо ди Калабрији. Био је на дубини од 14 километра, са епицентром у Кардету.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?