"To je svjesno uradila"

Šest mjeseci tražili nestalu ženu, a ona sve vrijeme kampovala u kanjonu

  • 10.05.2021. 13:31

Neimenovana žena koja se vodi kao nestala od novembra 2020. godine, pronađena je kako živi u šatoru u nacionalnom parku u Juti, prehranjujući se mahovinom i travom, nakon što se dron koji je tragao za njom srušio nedaleko od tog mjesta, saopštile su američke vlasti.

Kamp ove 47-godišnjakinje otkriven je u nedjelju u zabačenom dijelu kanjona, prenosi Njujork post.

– Ova žena je izgubila značajnu količinu kilograma i bila je slaba, ali očigledno i snalažljiva – navodi se u izvještaju.

Vlasti vjeruju da je žena dobrovoljno odlučila da se ulogori u kanjonu Dajmond fork i pokuša da preživi zahvaljujući malo hrane koju je ponijela sa sobom, kao i uz pomoć trave i mahovine koju je pronalazila. Takođe, imala je pristup vodi iz obližnje rijeke.

Šerifovo odjeljenje prvi put je počelo da traga za njom u novembru 2020. godine, nakon što su službenici američke Šumske službe pronašli njen automobil napušten u kampu.

Detektivi su prikupili informacije “koje sugerišu da bi ova žena mogla da ima probleme sa mentalnim zdravljem”, rekli su iz šerifove kancelarije. Zatim su se u nedjelju vratili u sumnjivo područje sa dronom da pokušaju da otkriju da li je još uvijek tu.

Tragajući za srušenim dornom, naišli su na šator koji je, takođe, izgledao napušteno sve dok ga nisu otvorili i unutra pronašli nestalu ženu.

– Sada vjerujemo da je ona svjesno odlučila da ostane tamo tokom ovih šest mjeseci, od novembra 2020. – navode vlasti.

Odvedena je u bolnicu na pregled i procjenu mentalnog zdravlja, ali kako se navodi u izvještaju, moguće je da će ona odlučiti da se ponovo vrati u šumu.

– Želimo da budemo jasni da, iako mnogi ne bi mogli da žive u okolnostima i uslovima u kojima je ova žena odlučila da to učini, ona nije uradila ništa protivzakonito – saopštili su iz šerifovog odjeljenja.

Тагови:
  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм