Spasili ga policajci

Šetala psa i odjednom ga bacila u kontejner

  • Извор: Агенције
  • 24.03.2023. 04:00

Nadzorne kamere su snimile trenutak kada je žena bacila svog psa kućnog ljubimca u kontejner u Argentini.

Osumnjičena, koju je grupa za posmatranje iz susjedstva Buenos Ajresa identifikovala kao Maribel Lauka, šetala je sa svojim psom u nedjelju uveče kada su se zaustavili blizu kontejnera.

Pas je viđen kako trči nazad da se igra sa Laukom kada je ona iznenada podigla svog ljubimca i bacila ga u kontejner prije nego što je posegnula za kolicima za kupovinu i otišla.

Policajci iz Buenos Ajresa koji su odgovorili na poziv hitne pomoći i spasili su psa u ponedjeljak popodne.

Vlasti su saopštile da je život psa za dlaku spašen jer je sanitarno odjeljenje očistilo kontejner nekoliko sati prije nego što je pas bačen unutra.

Policajac Santjago Kiroga snimljen je kako skače u kontejner i stavlja povodac oko napuštenog psa.

Pokušao je da natjera psića da napravi korak naprijed prije nego što je stavio peškir oko njega i predao ga drugom muškarcu.

"Kada sam je vidio unutra, primijetili ste da je bila veoma uplašena", rekao je Kiroga za televiziju "C5N".

"Ona je veoma sladak pas, veoma razigran. Istina je da nema riječi o tome šta je ona žena uradila. Sudskim putem će se to srediti", dodao je.

Lauka je privedena i sada se suočava sa optužbama za zlostavljanje životinja.

Pas, star oko dvije godine, odveden je kod lokalnog veterinara i usvojio ga je policajac Cezar Frakueli, koji je kod kuće ima dvije mačke.

Preimenovao je psa u Eli.

"Dugo sam tražio psa, pa su me kolege pitale, a ja sam rekao da, poveo bih je sa sobom. Ona je vrlo dobra, vrlo mirna", rekao je Frakueli za "C5N".

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.