Кинески предсједник

Си позвао кинеске амбасадоре да створе "дипломатску челичну армију"

  • Извор: Агенције
  • 29.12.2023. 17:46

Кинески предсједник Си Ђинпинг позвао је данас кинеске амбасадоре да креирају "дипломатску челичну армију" која ће бранити националне интересе и бити лојална Комунистичкој партији Кине.

Си је у обраћању на скупу дипломата у Пекингу позвао амбасадоре да бране кинеске националне интересе, суверенитет, безбједност и развој и да буду спремни, како је навео, да "пркосе великим силама", пренио је Ројтерс. 

Си је позвао дипломатске изасланике да буду максимално дисциплиновани, лојални и одговорни и да раде на унапређењу имиџа Кине у свијету.

Сијеве примједбе долазе усред обновљеног притиска на кинески дипломатски кор да повећа дисциплину након што је претходни министар спољних послова Ћин Ганг смијењен са функције у јулу после само седам мјесеци због наводне ванбрачне афере.

Си је такође нагласио потребу да Кина повећа свој међународни утицај у борби против, како је навео, покушаја Запада да обузда и потисне Кину.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:45 Серија: Ред Рок (12+)

    ''''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија у режији Петера МкКена која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Рок у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:15 Ноћни програм

    Ноћни програм