Melburn

Silovala učenice: Bivšoj direktorici škole 15 godina robije

  • Извор: Агенције
  • 24.08.2023. 11:54

Australijski sud osudio je danas bivšu direktorku ultraortodoksne jevrejske škole na 15 godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja dvoje učenika, prenosi Rojters pozivajući se na izvještaj lokanih medija.

Malka Leifer je u aprilu proglašena krivom po 18 tačaka optužnice, uključujući i silovanje djece od 16 i 17 godina.

Porota je oslobodila Leifer po još devet tačaka optužnice, koja se izjasnila da nije kriva ni za jedno djelo koje joj je stavljeno na teret.

Bivša direktorka jevrejske ženske škole Adass Israel School, koja ima i  izraelsko državljanstvo, izručena je Australiji iz Izraela 2021. godine nakon što je tamo pobjegla 2008. kada su podignute optužnice protiv nje.

Oglasio se otac pilota Prigožinovog aviona: Samo je rekao, idem na put

Oglasio se otac pilota Prigožinovog aviona: Samo je rekao, idem na put

Okružni sud u državi Viktoriji odredio je period bezuslovnog otpusta od 11 godina i šest mjeseci, ali je rekao da će uzeti u obzir 2.069 dana koje je ona već odslužila, izvijestili su australijski mediji.

Tri sestre optužile su Leifer da ih je seksulano zlostavljala dok su bile tinejdžerke, između 2003. i 2007., godine u prostorijama jevrejske ženske škole u Melburnu.

Optužbe protiv bivše direktorke su se prvi put pojavile 2008. godine nakon što se Leifer vratila u Izrael.

Osim što je bila direktorka škole, Leifer je bila i jedna od istaknutijih ličnosti jevrejske zajednice u Melburnu.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм