Napadi kod Damaska

Sirija optužila Izrael da koordiniše napade sa "Islamskom državom"

  • Извор: СРНА
  • 08.03.2022. 21:35

Ministarstvo spoljnih poslova Sirije optužilo je Ratno vazduhoplovstvo Izraela da koordiniše napade kod Damaska sa terorističkom grupom "Islamska država".

"Nije slučajnost što je izraelski neprijatelj izvršio novu agresiju 7. marta 2022. godine na sela kod Damaska, nekoliko časova nakon što je `Islamska država` izvršila zločin u kojem je ubijen veliki broj hrabrih vojnika Sirijske arapske armije", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Damask sugeriše da je ova "zajednička teroristička agresija `Islamske države` i Izraela realnost jasne i direktne koordinacije dvije kriminalne strane", prenosi "Sputnjik".

U saopštenju se podsjeća da je Sirija upozorila na posljedice ponovljenih i opsežnih napada izraelskih napada na sirijsku teritoriju, velike gubitke koje oni nanose ljudima i infrastrukturi, pored terorisanja civilnog stanovništva, uključujući žene i djecu.

Sirijske vlasti pozvale su Savjet bezbjednosti UN da se pozabavi izraelskim nepoštovanjem međunarodnog prava i Povelje UN, te da izbjegne "dvostruke aršine" u reagovanju na takvo ponašanje.

Izvor iz snaga koje se bore na strani sirijskog predsjednika Bašara el Asada rekao je sirijskoj državnoj novinskoj agenciji Sana da su izraelski avioni izvršili više napada izvan Damaska oko 5.00 časova po lokalnom vremenu, te da je ubijeno dvoje civila i nanesena materijalna šteta.

Napad je uslijedio manje od 24 časa nakon što su teroristi "Islamske države" otvorili vatru na autobus sa sirijskim vojnicima u pustinjskom području kod Palmire i ubili 13 vojnika, a ranili još 18 njih.

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    '''Путуј, пробај, заволи са Лазаром' откриће вам чари туризма и гастрономије широм Републике Српске и одвешће вас на позната, мање позната, па чак и сасвим непозната мјеста.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић и у новој сезони емисије 'На ивици терена' упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 13:30 Емисија: Енерго клуб (Р)

    ''Гдје на једном мјесту добити информације из енергетике, како глобалне, а тако и домаће?