Главнокомандујући Оружаних снага Украјине

Сирски обишао истурена командна мјеста: Ситуација је...

  • 25.02.2024. 16:18

Пошто је обишао истурена командна мјеста у зони борбених дјејстава с министром одбране Рустемом Умеровим, главнокомандујући Оружаних снага Украјине Александар Сирски изјавио је да је ситуација тешка на многим правцима на фронту с руским снагама и да захтјева стално праћење.

"Оперативно окружење је изузетно сложено и стресно. Руси настављају да појачавају своје напоре и бројчано су надмоћни. Непријатељ активно користи авијацију, те минобацачку и артиљеријску паљбу", написао је Сирски на свом Телеграм каналу.

Сирски и Умеров су саслушали извјештаје команданата о ситуацији на фронту, анализирали је, па донијели низ важних одлука у циљу јачања борбених способности војних јединица и спречавања руских дејстава.


"Чинимо све да спречимо непријатеља да напредује дубоко у нашу територију и да задржимо заузете положаје упркос тешкој ситуацији", написао је Сирски, те додао да истовремено предузимају све могуће мјере да умање губитке и спасу животе украјинских војника.

Руске снаге су прошле недјеље ослободиле стратешки источни украјински град Авдејевку након вишемјесечних борби и врше притисак на неколико других области дуж линије фронта.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.