Na Južnu Koreju i SAD

Sjeverna Koreja objasnila lansiranje raketa: Simulacija napada

  • Извор: Танјуг
  • 07.11.2022. 08:45

Prošlonedeljna lansiranja balističkih raketa bila su simulacija napada na Južnu Koreju i SAD, saopštili su danas zvaničnici vojske Sjeverne Koreje.

Takođe, kako se dodaje lansiranje je bilo i odgovor na "opasne vojne vježbe" tih zemalja.

U saopštenju se navodi da je su izvedene simulacije napada na vazdušne baze i avione, kao i na veliki južnokorejski grad, kako bi se "razbila ratna histerija neprijatelja".

Južnokorejski i američki zvaničnici su saopštili da je Pjongjang izvršio tehničke pripreme za testiranje nuklearnog oružja, prvi put od 2017.

Visoke diplomate iz Sjedinjenih Država, Japana i Južne Koreje razgovarale su telefonom tokom jučerašnjeg dana i osudile nedavne testove, uključujući nepromišljeno lansiranje rakete koja je prošle pala nadomak obale Južne Koreje, navodi se u saopštenju američkog Stejt departmenta.

Spasilački brod južnokorejske mornarice koristio je podvodnu sondu za izvlačenje dijelova koji se analiziraju, rekao je zvaničnik.

Tenzije na Korejskom poluostrvu su porasle nakon što je Pjongjang izveo rekordan broj lansiranja raketa tokom ove godine.

Prošle nedjelje Pjongjang je ispalio više balističkih projektila, uključujući, kako se pretpostavlja interkontinentalnu balističku raketu (ICBM), i stotine artiljerijskih granata u more, dok su Južna Koreja i SAD sprovodile šestodnevne vazdušne vježbe koje su završene u subotu.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.