Kijev prekinuo odnose sa Pjongjangom

Sjeverna Koreja priznala nezavisnost Donjecka i Luganska

  • 14.07.2022. 13:59

Sjeverna Koreja priznala je nezavisnost Donjecke Narodne Republike (DNR) i Luganske narodne republike.

"Demokratska Narodna Republika Koreja priznala je Donjecku Narodnu Republiku. Međunarodni status DNR i njena državnost nastavljaju da jačaju. To je još jedna diplomatska pobjeda za nas", izjavio je lider DNR, Denis Pušilin.

On je zahvalio Sjevernoj Koreji zbog "velike podrške narodu Donbasa".

"Ova politička odluka omogućiće i osnovu za budući razvoj ekonomskih odnosa. Bilateralni odnosi će omogućiti našim kompanijama da prošire trgovinu. Radujem se aktivnoj i plodnoj saradnji", napisao je Pušilin na „Telegramu“.

Ministarka spoljnih poslova DNR Natalija Nikonorova izjavila je da su u toku pregovori sa Sjevernom Korejom u vezi sa priznanjem nezavisnosti Donjecke Narodne Republike.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin saopštio je 21. februara da Moskva priznaje DNR i Lugansku Narodnu Republiku (LNR). Lideri Rusije, DNR i LNR potpisali su sporazume o prijateljstvu, saradnji i uzajamnom pomaganju, a Moskva je uspostavila diplomatske odnose sa samoproglašenim republikama u Donbasu 22. februara.

DNR i LNR ranije su priznale Sirija, Južna Osetija i Abhazija.


  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.