Румунија

Скандал у болници у којој је умрла млада трудница: Бубашвабе "господаре"

  • 05.02.2024. 11:46

Једна мајка, која је са дјететом хоспитализована на дјечјем одјељењу Окружне болнице у Ботошанима у Румунији објавила је снимке и фотографије бубашваба које "господаре болницом".

Тек након што су снимци узнемирили јавност, руководство болнице донијело је одлуку да мале пацијенте пребаци на другу одјељење.

Мајка која је објавила снимке каже да је доживјела веома непријатну ситуацију.

"Позвали су ме и питали ме су ме зашто сам објавила снимке. Рекла сам да сам то урадила да би неко нешто предузео. Ријешио проблем са бубашвабама, овај хаос. Рекли су ми да није требало то да радим, тјерали су ме да обришем снимке", тврди мајка.

Недуго пошто су снимци осванули на мрежама у болницу је стигла екипа за дезинсекцију која је наводно све испрскала.

У међувремену је мајка, која је објавила снимке, тражила да њу и дијете отпусте из болнице на њену одговорност.

Друге мајке кажу да нису имале проблем са бубашвабама те да не знају шта је та друга мајка видјела.

"Нисам видјела, не знам шта је та што је снимала видјела", тврдила је једна мајка додајући да чистачице стално бришу по болници.

Ипак, менаџмент је донио одлуку да 17 малишана са одјељења пребаци на други крај зграде. Истичу да се поново врши дезинсекција педијатрије, иако је, како тврде, то било урађено прије свега седам дана.

Моника Адаскалитеи, управник болнице Мавромати Ботосани рекла је да дезинсекцију врши одјељење Окружне болнице, са рјешењима акредитованим и овлашћеним од стране Министарства здравља.

Запослени у болници за појаву инсеката криве чак и родбину пацијената.

"Многи рођаци долазе код нас са стварима од куц́е. Врло је могуће да потиче одатле. Дезинсекција је урађена  у периоду од 15 до 17, датума се не сјец́ам. Било је случајева када није било бубашваба. Радње су предузете", навели су из болнице..

Педијатријско одјељење Окружне болнице Мавромати ради у веома старој згради. Управа каже да предузима кораке да се пресели у нови простор. Подсјетимо, породилиште највеће болнице у Ботошанима било је у центру великог скандала, након што је преминула млада трудница Александра, јер седам сати није добила његу, иако се жалила на јаке болове и инсистирала да позове љекара.

(Телеграф.рс)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!