Нова политика

Словачка блокира испоруку оружја Украјини

  • Извор: Индекс
  • 08.11.2023. 14:11

Словачка влада данас је одлучила блокирати велику испоруку оружја Украјини, коју је тој земљи обећала претходна извршна власт.

"Влада не одобрава приједлог о донацији војне опреме Украјини" у вриједности од 40.3 милиона евра, стоји на службеној интернетској страници владе. 

Предложени четрнаести пакет помоћи о којему је одлуку донијело бивше водство министарства обране односило се на испоруку муниције од 7.62 mm и муниције великог калибра за топове 125 mm те на испоруку ракета за протузрачну обрану, минобацаче и минско-експлозивна средства.

Влада: Помоћ Украјини ће од сада бити ограничена на хуманитарну и цивилну

Нова коалицијска влада, коју од краја октобра води Роберт Фицо, а чини је проруски и крајње десно орјентисана странка СНС, објавила је да ће помоћ Украјини од сада бити ограничена на "хуманитарну и цивилну".

Фицо је јуче рекао како "нико неће спречавати неку словачку твртку да производи оружје и испоручује га Украјини, жели ли она то."

Од почетка рата који је Русија започела у сусједној Украјини Словачка је Кијеву испоручила војну опрему у вриједности која се процјењује на 671 милиона евра.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм