Zaporožje

Snimljen atentat na proruskog funkcionera: Raznesen mu auto

  • Извор: Курир
  • 24.08.2022. 16:23

Ukrajinski državljanin koji je radio za proruskoj administraciji u Zaporoškoj oblasti danas je poginuo u eksploziji automobila, nekoliko dana nakon što je kćerka istaknutog ruskog filozofa Aleksandra Dugina poginula na sličan način tokom vikenda.

Ivan Suško, 40-godišnji otac jednog djeteta, poginuo je jutros kada je bomba eksplodirala ispod njegovog sjedišta, pokazuju navodni potresni snimci sa nadzornih kamera.

Slike automobila snimljene nakon eksplozije pokazuju ''zgužvana'' vrata na vozačevoj strani sa razbijenim prozorima i krhotinama razbacanim po ulici.

Vozio dijete u vrtić?

Suško prema izvještajima je vozio svoju kćerku u vrtić u trenutku eksplozije.

Dijete, po svemu sudeći nije zadobilo povrede opasne po život, ali to još uvijek nije potvrđeno.

Suško je postavljen za šefa "vojno-civilne uprave" Mihailovke od strane ruskih snaga u maju, u regiji gdje je najveća evropska nuklearna elektrana pod opsadom.

Rogov, koji je lojalan Putinu, rekao je da su napad izveli "saboteri" u regionu i obećao da će ih pronaći, tvrdeći da Ukrajina napada zvaničnike koje podržava Rusija i koji "pomažu poboljšanju života običnih ljudi", prenosi "Kurir.rs".

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)