Brazil

Šok na misi: Sveštenik pozivao na masakr Jevreja, molio za holokaust

  • 21.06.2020. 10:41

Brazilski sveštenik molio se bogu da “uništi Jevreje poput štetočina” i da se pobrine za “drugi Holokaust” tokom mise u Rio de Žaneiru, prenosi Džeruzalem post”.

– Masakriraj Jevreje, Bože! Pogodi ih svojim mačem zato što su napustili Boga, jer su napustili nacije – vikao je sveštenik Tupirano de Hora Lores desetinama okupljenih vjernika tokom mise u crkvi Gerakao Hesus Kristo, čulo se na snimku načinjenom početkom mjeseca.

Okupljeni su njegove riječi slušali s pažnjom i strastveno ponavljali.

– Prikrivali su, išli su prostitutkama, a kad im je rečeno da se pokaju, rekli su da će to učiniti, ali lagali su – govorio je sveštenik a njegove riječi se povezuju s prisilnim preobraćenjem na hrišćanstvo tokom inkvizicije.

– Bože, to što si učinio u Drugom svjetskom ratu, moraš da uradiš ponovo, to je ono što tražim od tebe u svojim molitvama: Pravda, pravda, pravda! – vikao je De Hora Lores u svojoj crkvi, maloj i radikalnoj evangelističkoj kongregaciji.

Jevrejska zajednica u Brazilu, koja se okuplja oko sinagoge Sem Fronterias, podnijela je prijavu protiv sveštenika De Hora Loresa federalnoj policiji koja je saopštila da sprovodi istragu i da će preduzeti mjere protiv svih koji su na ovaj način vrijeđali druge ljude.

– Svi koji su krivi, biće kažnjeni i to će drugima biti upozorenje da dva puta razmisle prije nego što urade tako nešto – kaže se u saopštenju policije.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.