Убијен високорангирани званичник Хамаса

Спрема ли се тотални рат: Војска у приправности, Хезболах најавио освету

  • 03.01.2024. 06:59

Након што је Израел извео напад беспилотним летјелицама у Бејруту и након што је у том нападу убијен високорангирани званичник Хамаса тензије на либанско-израелској граници додатно су порасле.

Поводом напада огласио се и лидер Хамаса Исмаил Ханије који је изјавио како Хамас неће престати с нападима упркос томе што је у нападу убијен његов замјеник Салех ал-Ароури.

Експлозија у Бејруту, има мртвих: Убијен лидер Хамаса?

Експлозија у Бејруту, има мртвих: Убијен лидер Хамаса?

"Покрет чије су вође и оснивачи пали као мученици за достојанство нашег народа и наше нације никада неће бити поражени", рекао је Ханије.

Осим Хамаса реаговао је и Хезболах те су поручили како ће одговорити на израелски напад.

"Потврђујемо да овај злочин никада неће проћи без одговора и казне. Израелски напад је озбиљан напад на Либан, његов народ, сигурност и суверенитет", поручили су.

Ово је Хамасовац убијен у експлозији у Бејруту

Ово је Хамасовац убијен у експлозији у Бејруту

Неколико сати након напада огласили су се и представници израелске војске те су саопштили како је Израел спреман на све сценарије, преноси Кликс.

"Ми смо у високом стању спремности и приправности за сваки сценарио. Најважније је рећи да остајемо фокусирани на борбу против Хамаса", закључио је портпарол израелске војске Даниел Хагари.

Израел ће у наредним данима, како је и раније објављено, повући одређени број војника са подручја Газе. Иако је најављено како би овакав потез могао значити смањење интензитета рата, многи истичу како постоји шанса да Израел отвори и други фронт на сјеверу земље и да уђе у јачи сукоб са припадницима Хезболаха.

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)