Американци опет бомбардују мете

Спрема се хаос: Бијела кућа одобрила план за напад!

  • 01.02.2024. 16:36

Амерички званичници потврдили су за "Си-Би-Ес њуз" да су одобрени планови за низ удара у наредних неколико дана на циљеве - укључујући иранско особље и објекте - унутар Ирака и Сирије.

Временски услови ће бити главни фактор за нападе, рекли су званичници за Си-Би-Ес, и објаснили да САД могу да нападну и по лошем времену, али да више воле да имају бољу видљивост одабраних циљева како би се осигурали да цивили не заврше као колатерална штета.

Бијела кућа је процијенила да је ново бомбардовање Ирака и Сирије "одговарајући" одговор за напад дроном на америчку базу у Јордану за који Вашингтон криви Техеран.

Милитантна група Катаиб Хезболах преузела је одговорност за напад који је извела након што су Американци са Британцима почели да бомбардују циљеве јеменских Хута.

Хути опет, реагују, на рат Израела и Хамаса и безрезервну подршку САД јеврејској држави упркос огромним цивилним жртвама међу Палестинцима у Појасу Газе.

Иран, објашњава амерички медиј, подржава Хамас, Хуте и Хезболах, преноси РТ Балкан.

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.