Чешка

Спријечен још један покољ у Прагу

  • Извор: Б92
  • 22.12.2023. 18:12

Чешка полиција јуче је, након масовне пуцњаве на факултету у којем је убијено 14 људи, спријечила потенцијално још један масакр.

Наиме, како је полиција објавила на друштвеној мрежи "X", ухапшена је особа која је била инспирисана пуцњавом у Прагу.

"Јуче увече у пола једанаест, позивалац је рекао да је био инспирисан пуцачем, да је хтио да купи пиштољ и да убија. Послије неколико сати идентификован је и испод је снимак његовог хапшења. Акције су и даље у току, до сада се квалификовало као ширење алармантне поруке", стоји у опису поста у оквиру ког се налази снимак полицијске акције.

Директор прашке полиције Петр Матејчек рекао је данас на конференцији за новинаре поводом пуцњаве у четвртак на Филозофском факултету да је полиција око 00:30 снимила телефонски позив особе која пријети да жели да пуца у људе.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм