Nastavljaju se pregovori

Sputnjik V u Njemačkoj možda već u junu

  • 09.05.2021. 21:39

Ruska vakcina Sputnjik V protiv korona virusa mogla bi biti isporučena Njemačkoj u junu, a razgovori o tome se nastavljaju, saopštio je danas Ruski fond za direktna ulaganja na ruskom kanalu Telegram.

Njemački dnevnik Bild izvestio je ranije danas da su se razgovori o mogućoj kupovini ruske vakcine u Nemačkoj navodno završili neuspješno.

Ruski fond za direktna ulaganja naveo je da su ti izveštaji neistiniti.

Njemačka je više puta izrazila svoju principijelnu spremnost da koristi vakcine razvijene van Evropske unije, posebno rusku Sputnjik V.

I njemačka kancelarka Angela Merkel i nemački ministar zdravlja Jens Špan izjavili su da se vakcina može koristiti u Nemačkoj tek nakon što je odobri Evropska agencija za lijekove (EMA).

Špan je ranije rekao da Njemačka planira da razgovora s Rusijom o mogućim isporukama Sputnjika V u slučaju njegove registracije u Evropskoj uniji.

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.