Терористички напад

Србин био на "концерту смрти" у Москви

  • Извор: Агенције
  • 23.03.2024. 14:26

Министар спољних послова и први потпредсједник Владе Србије Ивица Дачић рекао је да тренутно нема података да је неки држављанин Србије настрадао у терористичком нападу у Москви, а према информацијама којима се располаже један српски држављанин је био на догађају.

Он је истакао, након ванредне сједнице Савјета за националну безбједност, да нема непосредних сазнања да Србији пријети терористички напад и да је ситуација по питању безбједности стабилна.

"Без обзира на све изазове са којима смо се суочили, имајући у виду и ситуацију у региону, на Косову и Метохији, и терористички акт у Москви и разне сукобе које постоје широм свијета, безбједносна ситуација у Србији је стабилна", рекао је Дачић.


Симић: Јасно је да су нападачи у Москви подизвођачи, може се рећи да су закаснили с нападом

Симић: Јасно је да су нападачи у Москви подизвођачи, може се рећи да су закаснили с нападом

Подсјетимо, јуче се у Москви догодио терористички напад када су маскирани терористи упали у концертну халу "Крокус сити хол" у ком се у том тренутку, између осталог, одржавао наступ популарне руске групе "Пикник".

Нападачи су буквално с врата отворили ватру на присутне цивиле, а затим бацили бомбу или запаљиву материју која је изазвала велики пожар.

На лице мјеста дошли су припадници хитних служби, као и велики број специјалаца који су улетјели у зграду.


Све више снимака ухапшених терориста - ВИДЕО

Све више снимака ухапшених терориста - ВИДЕО

Неколико часова касније саопштено је да је зграда безбједна и да је пожар локализован. Тада је почело извлачење рањених и мртвих, а ИСИС се огласио тврдњом да су његови припадници након напада успјели да побјегну.

Поруке саучешћа и осуде напада стигли су из цијелог свијета, од САД до Бјелорусије.

Пратите нас и путем Вибера