Mediji pišu

Srbin u timu za spasavanje Zaporožja

  • Извор: Агенције
  • 02.09.2022. 17:35

Srbin čiji se identitet strogo čuva u tajnosti dio je opasne misije i tima od 10 stručnjaka koji su stigli u Ukrajinu kako bi spriječili novi Černobilj, odnosno nuklearnu katastrofu koja bi potencijalno ugorzila čitav svijet!

Misteriozno, opasno i na možda posljednjem bastionu odbrane svijeta kakav danas poznajemo. Tako bi se mogla opisati misija stručnjaka iz Međunarodne agencije za atmosku energiju (IAEA), u kojoj se nalazi i ekspert iz Srbije, a koji su stigli u nuklearnu elektranu Zaporožje u Ukrajini kako bi procijenili rizik od eventualne nuklearne katastrofe svjetskih razmjera.

Stručnjaci iz cijelog svijeta zaposleni pri IAEA put Ukrajnie su krenuli inkognito. Zbog bezbjednosti, njihova imena nigdje nisu objavljena, putuju sa evropskim pasošima, dok se na sajtu agencije spominju samo imena vodećeg kadra, poput direktora Rafaela Grosija. Sve ostalo je obavijeno velom tajne, zbog čega se ime stručnjaka iz Srbije ne može naći ni na jednom javno dostupnom spisku.

Ko je Srbin koji spasava svet?

Srpski stručnjak koji je dio tajne misije više decenija radi u inostranstvu, piše beogradski list. Put Ukrajine je sa ostatkom tima krenuo uz pasoš Evropske unije sa izmijenjenim podacima što dodatno svjedoči o tajnosti i opasnosti same misije. Takav tretman bio je neophodan kako bi se zaštitila njihova bezbjednost u ratnom području.

Radi se o osobi čije je bogato i dugogodišnje radno iskustvo garant stručnosti, zbog čega se i našao među ekspertima iz deset zemlja svijeta i regiona. Uz Srbina, u timu se nalaze i stručnjaci iz Francuske, Italije, Kine, Meksika, Jordana, Poljske, Litvanije, Albanije i Sjeverne Makedonije.

Тагови:
  • 09:20 Концерт: Браћа Теофиловић

    '''Концерт: Браћа Теофиловић

  • 10:00 Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

    'Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

  • 12:00 Васкршња прича

    '''Васкршња прича

  • 16:00 Васкршња посланица 2024.

    'Васкршња посланица 2024.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.