Авганистан

Срушио се авион, има преживјелих

  • Извор: Б92
  • 21.01.2024. 17:11

Четири особе преживјеле су пад руског авиона у Авганистану и задобиле су различите степене повреда, а судбина још двије особе које су биле у летјелици се истражује.

То је саопштила руска агенција за надзор ваздухопловства Росавијација, позивајући се на руске дипломате.

Два талибанска регионална званичника рекла су, међутим, да су преостала два путника погинула.

Они су навели да су четири преживјела путника сада са званичницима талибанске администрације који су стигли до удаљеног планинског мјеста гдје се догодила несрећа, пренио је "Ројтерс".

Главни портпарол талибанске администрације Забиулах Муџахид рекао је да је пилот авиона међу четворо преживјелих.


Спомињао се сифилис: Шта су црвене мрље на Трамповој руци

Спомињао се сифилис: Шта су црвене мрље на Трамповој руци

Спасиоци су пронашли авион "фалкон 10" који се срушио у Авганистану, јавила је данас руска Федерална агенција за ваздушни саобраћај, позивајући се на руске дипломате.

Авион "фалкон 10", уписан у регистар цивилних авиона Русије, срушио се на сјеверу Авганистана, а према прелиминарним информацијама у летјелици су била четири члана посаде и два путника, преноси руска агенција "Интерфакс".

Према подацима руске Федералне агенције за ваздушни саобраћај, авион је обављао чартер лет хитне помоћи на релацији Гаја у Индији, преко Ташкента у Узбекистану, до Жуковског у Московској области у Русији.

Авганистанска полиција саопштила је да је примила информацију о рушењу авиона у покрајини Бадакшан, на неприступачном планинском подручју, пренио је "Ројтерс".


Пијан упао жени у двориште, она га ударила сјекиром у чело

Пијан упао жени у двориште, она га ударила сјекиром у чело

Авион је престао да комуницира синоћ, док је био у ваздушном простору Авганистана, близу границе са Таџикистаном, и нестао је са радарских екрана, објавила је данас руска Федерална агенција за ваздушни саобраћај на свом Телеграм каналу.

Отприлике 25 минута прије него што је авион нестао са радарских екрана, пилот је упозорио да је гориво при крају и да ће авион покушати да слети на аеродром у Таџикистану.

Како преноси "Хама прес" позивајући се на локалну администрацију, авион је скренуо са првобитног курса и ударио у планински терен у региону Зебак.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:00 Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

    'Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

  • 12:00 Васкршња прича

    '''Васкршња прича

  • 16:00 Васкршња посланица 2024.

    'Васкршња посланица 2024.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.