Vozovi stoje

Stotine turista zarobljene u podnožju Maču Pikču

  • Извор: Б92
  • 15.12.2022. 12:03

Stotine stranih turista zaglavljeno je na području Maču Pikču, a vozovi stoje zbog protesta protiv nove predsjednice Dine Boluarte.

Turisti su zarobljeni u Aguas Kalijentesu, selu koje se nalazi u dolini u podnožju istorijskog mjesta, a kroz koje se dolazi do Maču Pikčuu.

Voz između Maču Pikču i Kuska, drevne prijestonice carstva Inka, udaljene 110 km, jedini je moderan način da se dođe ili ode s tog mjesta.

"Sada smo u Aguas Kalijentesu i ne možemo se vratiti u Kusko ili otići u drugu zemlju zbog protesta. Ja sam sa dejcom, za mene je to problem", rekao je za AFP Gale Dut, izraelski turista i dodao da samo želi da putuje sigurno.

Prema opštini Maču Pikču, od utorka je blokirano 779 turista različitih nacionalnosti, a željeznički saobraćaj između Kuska i turističkog dragulja Perua obustavljen je od utorka zbog protesta.

Тагови:
  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм