Седам особа погинуло

Стравични призори: "Супер магла" направила хаос, судар 158 возила!

  • 24.10.2023. 10:32

Најмање седам људи је погинуло након што су "супер магла" дима из мочварних пожара у јужној Луизијани и густа магла изазвали бројне масовне саобраћајне несреће у понедјељак ујутро у којима је учествовало укупно 158 возила, саопштиле су власти.

Повријеђено је 25 људи, а број погинулих могао би да порасте док спасиоци настављају да чисте мјеста несреће и трагају за жртвама, рекла је полиција Луизијане у понедјељак увече.

Гувернер Џон Бел Едвард позвао је људе да дају крв и замолио да се моле за повријеђене и убијене.

"Kомбинација дима од пожара и густе магле је опасна и желим да замолим све становнике Луизијане у погођеним подручјима да буду крајње опрезни док путују", написао је Едвардс на Иксу.

Снимци и фотографије олупине показују оно што је изгледало као бескрајно сметлиште аутомобила на путу у близини заједнице Манчак. Возила су смрскана, набијена једно под друго, а нека захваћена пламеном. Многи људи су стајали поред пута и са невјерицом посматрали катастрофалну сцену, док су други остали у аутомобилима чекајући помоћ, преноси Гуардиан.

Метеоролози су раније рекли да је "супер магла" захватила подручје западно од Њу Орлеанса, отприлике у вријеме несреће. Супер магла је густа магла која се развија у влажним условима и може довести до смањивања видљивости на мање од три метра, према Националној метеоролошкој служби.

Власти су објасниле како су се нека возила запалила након првог судара.

Једно од возила укључених у несреће била је цистерна која је превозила "опасну течност", навела је полиција не наводећи појединости о супстанци.

"Након што се цистерна уклони, службе прве помоћи моћи ће боље процијенити возила у том непосредном подручју. Могуће је да се лоцирају додатне жртве", поручили су синоћ из полиције, преноси Си-Ен-Ен.

Власти су замолиле јавност да се јави ако имају несталог члана породице који је путовао тим подручјем у понедјељак ујутро.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: